Programma 2019

In Brabant planten we zaadjes voor een duurzame toekomst

Het Living Landscape maakt onderdeel uit van het Brabant Living Lab tijdens de Dutch Design Week. In Brabant staan we samen voor onze toekomst. In onze provincie durven en doen we! We kiezen voor kwaliteit en gaan voor innovatie, duurzaamheid, samenwerken én we maken plezier. We zoeken elkaar graag op om te praten over uitdagingen. Hier hebben we ook het lef om te pionieren en nieuwe vormen van samenwerken gewoon uit te proberen. Zo leren we van elkaar, planten we zaadjes voor een duurzame toekomst en ontdekken we wat echt werkt.

In het Living Landscape verbinden we initiatieven en maatschappelijke uitdagingen met nieuwe duurzame toepassingen. Duik het theater in voor een een dagelijks programma van serious games, inspirerende sprekers, pitches van studenten en nog veel meer!

What’s News?

Ook bezoekers hebben invloed op hun toekomstige omgeving. Met een eigen perskaart maken zij keuzes in het Living Landscape en schrijven daarmee de krant van morgen. Welke geluiden mengen zij bijvoorbeeld in de soundscape van het stadscentrum? Waar gaat hun hart sneller van kloppen in de woonwijk van wensen? En welke verleidingen in het buitengebied zijn ze écht in staat om te weerstaan? Elke kleine keuze kan een groot effect krijgen op de toekomst van Brabant. Of juist een verdeelde opinie zijn over een gedeelde toekomst. Welke krantenkoppen halen uiteindelijk de voorpagina van de Kolomn ‘What’s News?’

Ambassade Water

Bij de Ambassade Water werkt de provincie Noord-Brabant samen met andere overheden, kennisinstellingen en designers aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen rondom verstedelijking en klimaatverandering. Zij zetten in op een watersensitieve stad, met vermindering van waterverbruik én het opvangen, reinigen en recyclen van regenwater door ingenieuze en vernieuwende ontwerpen. Te bezoeken op het Campinaterrein in Eindhoven, van 19 t/m 27 oktober.

Meer info

Frietje Precies

Een frietje, dat goed is voor de boer én voor de bodem. Met grote precisie door robots, drones, sensoren en heel veel data verbouwd. Op een kleurrijke akker van verschillende gewassen en bloemen.  Proef dát frietje tijdens de Dutch Design Week: een aantrekkelijk en lekker Brabants product, dat staat voor natuurinclusiviteit en bodemkwaliteit!

 

Meer info

BioBaseCamp

Hoe krijgen we de transitie naar biobased materiaalgebruik op gang? Voorbeeldprojecten inspireren! Daarom is de Provincie Noord-Brabant Founding Partner en onderdeel van het BioBaseCamp. Dit is een paviljoen dat laat zien hoe je met ‘bouwen met bomen’ bijdraagt aan de reductie van CO2 én stikstof. Het dek is opgebouwd uit grote modulaire vloerdelen van kruislaaghout. Deze worden na de Dutch Design Week als vloerelementen in bijvoorbeeld nieuwe woningen gebruikt. Biobased & Recycled!